DOSARUL DE ÎNSCRIERE LA FORMAREA COMPLEMENTARĂ:
- fişă de înscriere completată
- scrisoare de intenţie prin care se motivează dorinţa participării la formare
- Curriculum Vitae
- copie legalizată după diploma de licenţă respectiv adeverinţă de la facultate
- copie după foaia matricolă şi adeverinţe despre parcurgerea pachetului de discipline (dacă este cazul).
La formarea complementară a ATF-PF pot fi admise persoane care îndeplinesc două condiţii:
- au dobândit licenţă în una din specializările potrivite în acest sens,
- participă cu succes la interviul de selecţie desfăşurat cu viitorul formator.
1. Dobândirea licenţei în una dintre specializările potrivite.
La programul de formare a ATF-PF pot participa persoane care au dobândit licenţa în urma absolvirii unei facultăţi acreditate în ţară în următoarele domenii:
- psihologie
- medicină
- pedagogie (incluzând psihopedagogia)
- asistenţă socială
- filozofie
- teologie
Toţi participanţii la formare care au dobândit o licenţă diferită de cea în psihologie respectiv au o altă specialitate (rezidenţiat) în domeniul ştiinţelor medicale decât psihiatria, trebuie să parcurgă un pachet de discipline universitare de specialitate până în momentul în care intră în etapa de supervizare a formării, înscrierea la supervizare fiind condiţionată şi de satisfacerea completă a acestei cerinţe.
Începând cu data de 18.03.2016 acest pachet de discipline aprobat de către Comitetul director al CPR, este următorul: (a) psihologie generală, (b) psihologie clinică, (c) psihodiagnostic, (d) psihopatologie. Numărul de ore parcurse este necesar să fie de 42 de ore/disciplină.
Comisia Profesională a ATF-PF recomandă puternic ca în contul disciplinei Psihopatologie, persoanele participante la formare să se înscrie la disciplina Psihiatrie.
2. Susţinerea cu succes a unui interviu de selecţie cu formatorul
Interviul de selecţie se desfăşoară de formatorul sau formatorii responsabili de program. Acest interviu individual are o durată de aproximativ 45 de minute, având în centrul focalizării maturitatea, motivaţia, angajamentul candidatului, informarea acestuia referitor la regulamentul formării şi funcţionarea ATF-PF, clarificarea expectaţiilor, obligaţiilor şi drepturilor părţilor, oferirea de răspunsuri la întrebările candidatului.